Mindfulness voor organisaties & bedrijven

De training Mindfulness voor organisaties & bedrijven is bedoeld voor organisaties die willen investeren in de duurzame mentale inzetbaarheid van hun personeel. Niet eerder was dit zo cruciaal. Cijfers van Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid laten het volgende zien:

  • 1 op de 8 werknemers heeft last van werkstress/burn-out klachten.  Dit betekent 1 miljoen werknemers.
  • 1 op de 3 gevallen van ziekteverzuim is gerelateerd aan werkstress
  • Psychosociale Arbeidsbelasting (PSA) is de nummer 1 beroepsziekte van het land
  • Steeds meer jongeren. Groep van 25-34 jaar stijgt en is momenteel de grootste groep
  • Verzuimduur: gemiddeld 189 dagen
  • Kosten: gemiddeld €120.000,- per persoon

Waarom Mindfulness voor bedrijven zo belangrijk is

De wetenschap heeft aangetoond dat Mindfulness één van de meest effectieve methodieken is om werkstress tegen te gaan. Daarom staat Mindfulness centraal in al onze modules. Meer informatie over Mindfulness vind je hier.
Om Mindfulness toepasbaar te maken op de werkvloer hebben we de cursus Fluitend naar je werk ontwikkeld. Meer informatie over deze cursus vind je in onze brochure:


Deze cursus staat niet op zichzelf. Na afloop ontvangen de deelnemers de door ons ontwikkelde Mindful Pocket waarin zij oefeningen, advies en tips ontvangen om het geleerde na de training te blijven toepassen. Daarnaast ontvangen ze audiobestanden die hen assisteren bij de oefeningen en blijven wij een maand lang beschikbaar voor vragen en advies.


Voor mensen die op zoek zijn naar nog meer verdieping bieden we eveneens verdiepingsmodules en individuele coachingstrajecten aan die na de training kunnen worden gevolgd: