Psychosociale arbeidsbelasting (PSA)

Kijken we naar de onszelf, dan zien we dat we een groot deel van ons leven doorbrengen op ons werk. Dit betekend vanzelfsprekend dat we veel tijd doorbrengen met collega's en relaties. Deze omgang kan veel invloed hebben op hoe iemand zich voelt. Helemaal als er sprake is van pesten, geweld, seksuele intimidatie of discriminatie. Wanneer je dit soort situaties meemaakt op de werkvloer kan dit leiden tot ernstige gevolgen, zoals lichamelijk en/of psychische klachten. Maar een te hoge werkdruk kan ook een bron van stress zijn. En juist dit laatste fenomeen, ook wel Psychosociale arbeidsbelasting (PSA), is een enorm groeiend probleem in Nederland. Uit cijfers van de Rijksoverheid (2014) hebben 1 op de 8 werknemers last van werkstress/burn-out klachten. Dit betekent 1 miljoen werknemers! 

Psychosociale arbeidsbelasting terugdringen met Mindfulness als basis

Cura MensSana onderkent het belang van een preventieve aanpak en past de principes van Mindfulness en de Positieve Psychologie toe om (werk)stress te verlagen en (werk)plezier te verhogen. Uit jarenlang wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat Mindfulness uitermate geschikt is voor het verlagen van stress. In onze visie dient het toepassen van Mindfulness primair gezien te worden als een zeer nuttige methodiek voor het laten afnemen van stress en het doen toenemen van plezier. Het welzijn en de gezondheid van de medewerkers staan altijd centraal. Simpel, concreet en mensgericht.

Wilt u ook eens kennismaken met Cura MensSana en onze werkwijze? Maak dan kennis met ons team en maak een afspraak of laat uw telefoon nummer achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug.