Duurzame inzetbaarheid

Wij geloven dat enkel organisaties die energie en middelen steken in het welzijn en de gezondheid van hun personeel in de toekomst nog bestaansrecht hebben. Werk is voor mensen allang geen plek meer waar ze enkel hun geld verdienen. Werk heeft een sociale functie en geeft mensen betekenis in hun leven.

Iedereen gaat steeds harder rennen, stilstand is achteruitgang. De race lijkt steeds sneller te gaan. Helaas zijn mensen geen machines en lijken we de afgelopen jaren steeds meer tegen de grenzen van de menselijke capaciteit aan te lopen. Burn-outcijfers laten al jaren een stijging zien en de overheid is zelfs campagnes gestart om organisaties in te laten zien dat investeren in het welzijn van medewerkers cruciaal is. Duurzame inzetbaarheid is meer dan een buzzword. Het is een reële uitdaging voor organisaties om het streven naar efficiëntie en kostenreductie te balanceren met de gezondheid en het welzijn van hun personeel.

Onze visie op duurzame inzetbaarheid

Cura MensSana ziet een ontwikkeling waarbij mensen steeds meer op zoek zijn naar een uitlaatklep voor de hoge stressniveaus. Het is niet uitzonderlijk dat we horen: ‘ik weet niet eens meer hoe ik me moet ontspannen’. De constante druk heeft ervoor gezorgd dat mensen vergeten zijn hoe te ontspannen en dat wanneer ze proberen te ontspannen dit onnatuurlijk bij hen aanvoelt.

Wij willen organisaties en individuen ondersteunen in het vinden van deze uitlaatklep. We willen mensen instrumenten aanrijken waarmee zij een rustpunt in hun leven kunnen inbouwen en op die manier minder stress en meer plezier ervaren. Meer ontspanning is meer geluk. En een gelukkig leven is waar het volgens ons om draait.

Lees hier meer over duurzame inzetbaarheid vanuit de overheid

Graag vertellen we je meer over onze visie in een vrijblijvend gesprek