Waarom ik al mijn Facebookfoto's verwijderde

Een Facebook-depressie? Ja, het bestaat echt. Social media heeft de afgelopen jaren zo’n sterke vlucht genomen dat mensen zich er helemaal in lijken te verliezen en zich er zelfs door laten definiëren. De digitale wereld schept vaak een ideaalplaatje, want wie krijgt de meeste likes? Juist, die kerel met de knapste kop, de fitste fitgirl en de grootste globetrotter. En wat gebeurt er met je als jij dit allemaal niet hebt of niet kunt bereiken? Ik stelde mijzelf de vraag: hoe beïnvloedt social media mij?

Read more
Mijn ervaring met 10 dagen stilte

Afgelopen juli was het zover. Mijn eerste 10-daagse meditatieretraite stond op het punt te beginnen. In een klooster in Vietnam, bijna 10.000 km van huis, zou ik 10 dagen lang afstand nemen van de bewoonde wereld, niet praten en mediteren. Veel mediteren. Ik heb achteraf veel vragen gekregen over hoe zoiets gaat, of ik het niet zwaar vond en wat ik er uiteindelijk van heb opgestoken. In dit blog zet ik mijn ervaring uitgebreid uiteen. Geen zin om alles te lezen? Scroll dan door naar de lessen die ik geleerd heb. Misschien kunnen ze een mooi inzicht geven!

Read more
Wat is Mindfulness écht en wat is de waarde voor individu, organisatie en maatschappij?

Mindfulness. Voor sommigen een mooi en zelfs betoverend woord. Anderen kunnen het inmiddels niet meer luchten of zien. De afgelopen jaren is er enorm veel over geschreven en geroepen. De één vindt het zweverig en een hype, de ander zegt dat het z’n leven heeft veranderd. Zelfs op het vlak van trainers is er niet altijd consensus over wat nu écht de kern van Mindfulness is. Is Mindfulness een hype of is het veel meer dan dat? Is het een zoveelste zelfhulpmethode die over een paar jaar weer vervangen wordt of is het here to stay? En wat is überhaupt de waarde voor individu, organisatie en maatschappij? In dit artikel probeer ik orde in de chaos te scheppen.

lees meer